Over Mij


Wilma WuiteMijn officiële namen heb ik van mijn beide oma’s gekregen. Namen die niet meer van deze tijd zijn. Ik ga ze dan ook niet verklappen hier. Mijn roepnaam is Wilma, ook een wat gedateerde naam, maar dat ben ik ondertussen ook. Ik ben geboren in de zomer van 1960. In mijn kinderjaren werd ik vaak nageroepen, ‘Wilmaaaaa, open the door!!!’ The Flinstones waren hot. Tegenwoordig komen ze uit de steentijd (of was dat toen ook al zo?)

Ik woon in Giethoorn, een dorp waar ik door de jaren heen ontelbare voetstappen heb nagelaten. Ik heb veel door het land gezworven, maar dit dorp was altijd de basis. Het schrijven zit me in het bloed, verhalen verzin ik al zolang ik me kan herinneren. Ik maak van elke gebeurtenis of ontmoeting een verhaal of een flard van een verhaal. Mijn eerste twee boeken spelen zich af in Californië, maar mijn derde, waaraan ik op het moment schrijf, speelt zich af tegen de achtergrond van dit mooie dorp, met zijn grachten en slootjes. De karakters die het verhaal maken zijn geheel ontsproten aan mijn fantasie. Wel gebruik ik bestaande huizen en bedrijven (onder ander café Fanfare) als basis. En natuurlijk put ik uit alle dingen die ik meemaak en hoor. Zo zullen er situaties in mijn boeken voorkomen die in een andere vorm echt gebeurd zijn.

Naast het schrijven vind ik het heerlijk om lange wandelingen te maken, een rondje te zeilen, achterop de motor de omgeving te verkennen en naar muziek te luisteren. Mensen die me wat beter kennen weten dat ik regelmatig vooraan gestaan heb bij concerten van the Eagles, mijn all time favoriete band.

Wil je meer over me weten? Volg me op Facebook op mijn auteurspagina Wilma Wuite, schrijver van thrillers en korte verhalen.