Long-en shortlist

Een telefoontje van de redacteur van een regionale krant belde me om me te feliciteren. Huh? Waarmee? Nou, je staat op de shortlist van the Indie Awards. Oh, oke. Hoe…

De nieuwsbrief van The Indie Awards, daar stond het in, maar ik was vergeten me daarvoor in te schrijven. Lekker slim. Door lezers was IJskelder genomineerd en kwam op de longlist van 69 boeken. In maart kon er gestemd worden op de genomineerde boeken. Dat gebeurde massaal, waardoor IJskelder dus, tot mijn grote verrassing, als een van de vijf boeken op de shortlist staat. Een vakjury, bestaande uit Astrid Habraken, Sanne Hillemans en Susan Derksen, gaat nu de vijf boeken lezen en zal op 15 mei een keuze maken. Ze maken dan een shortlist van de shortlist (lekker duidelijk). Op 8 juni gaat de jury de winnaar bekendmaken. In De Kargadoor in Utrecht zal de uitreiking plaatsvinden. Dat wordt nog even nagelbijten, maar alleen het feit dat ik op deze shortlist sta is voor mij al een erkenning. Ik ben blij en voel me vereerd. En ja, ik ben er in ieder geval bij in Utrecht. Mocht je ook aanwezig willen zijn, kaarten zijn binnenkort te bestellen via Indie Awards 2023.

Noot: The Indie Awards, een prijs voor boeken, uitgegeven in eigen beheer, wordt sinds 2017 jaarlijks uitgereikt. Indie staat voor independent publishing.comments powered by Disqus