Kerstwens 2023

Het is grijs, nat en guur. Met recht de donkere dagen voor kerst. Binnen branden de kaarsen, de kerstboom staat en voorbereidingen voor het kerstfeest zijn in volle gang. Dat betekent in huize mama, zoals ik mijn huis heb gedoopt op het moment dat ik hier ging wonen, dat het chaos is. De eettafel, over het algemeen al niet de netste plek in huis, is een rommelpot. Een mooie kerstbos bloemen in een vaas, een hoge kandelaar, kerstwindlichtjes, boodschappen voor mijn oude vader, die ik nog wegbrengen moet, en zo kan ik nog wel een paar dingen noemen. Mijn kerstdagen zijn goed gevuld, te beginnen met kerstavond met mijn lieve Jan, mijn kinderen, schoonkinderen en kleindochter. Een heel goed begin! Als alles doorgaat blijven ze allemaal slapen. Dat betekent een beetje improviseren, maar het gaat lukken. Eerste kerstdag gaan we doorbrengen met mijn oude vader en mijn bijna even oude schoonmoeder. Die momenten moeten we koesteren, ze zijn respectievelijk 91 en 89. Tweede kerstdag staat dan het kerstdiner met Jans kinderen op het programma. Ik kijk er heel erg naar uit, maar weet nu al dat ik op 27 december een zucht van verlichting zal slaken als ik weer gewoon achter mijn computertje zit en alle drukte achter de rug is. Maar voorlopig gaan we nog even flink aan het voorbereiden.

Vanaf deze plek, huize mama, wens ik al mijn lezers en volgers een fijne periode van feest, gezelligheid en geborgenheid. Waarbij ik wel aanteken dat we misschien allemaal ook even stil moeten staan bij alle mensen die in een heel wat mindere positie verkeren.comments powered by Disqus