SOG en SOK

Afgelopen week opende mijn oude schrijfmaatje Marloes de deuren van haar nieuwe bedrijf Deadline Bureau. Het idee is dat ze mensen achter de vodden zit, die dat nodig hebben. Die deadlines nodig hebben om nou eens echt te gaan zitten en ook te gaan schrijven. Een SOK - schop onder de kont - dus. Op een schrijversplatform kwam ik ooit de volgende term tegen: SOG. Dat houdt niet meer of niet minder in dan SchrijfOntwijkend Gedrag. Daar kan natuurlijk van alles achter zitten.

In mijn geval:

  • Persoonlijke omstandigheden: relatiegedoe, scheiding, verhuizingen, werk – of juist geen-werkstress.
  • Geen tijd: drukke baan – ja, die kwam echt. Nieuwe relatie – ook die kwam echt.
  • Andere, betere dingen te doen: de was, stofzuigen, de badkamer soppen, boodschappen, mantelzorgen.
  • Andere, minder belangrijke dingen te doen: spelletje, voor de televisie hangen, een flutboodschapje doen onder het mom van: dat heb ik echt Nu, Op Stel En Sprong nodig.
  • Faalangst: kan ik het echt wel? Waarom zou ik iets kunnen schrijven wat mijn lezers boeit?

En ja, ik heb twee boeken geschreven, die allebei goed ontvangen zijn. Dus ik weet dat ik het kan en dat ik iets kan schrijven wat mijn lezers boeit. De laatste tijd heb ik niet zoveel last meer van SOGgen. Ik ga elke avond aan de slag, de ene avond wat langer dan de andere, maar het lukt in ieder geval. En soms verval ik weer in die SOG-modus en hang ik de hele avond op de bank voor de televisie. Op die momenten snak ik naar een Deadline Bureau, dat me regelmatig achter de vodden zit om verder te gaan en mijn zelfopgelegde deadlines te halen.

Ik weet dat ik het kan en ga minder SOGgen en meer SOKken. Mocht het nodig zijn dan schakel ik Marloes van Deadline Bureau in. En voor wie dat nu nodig denkt te hebben is hier de link naar haar website: Het Deadlinebureau, pak je uitstelgedrag aan met slimme hulp!

comments powered by Disqus