Boekenwebsites

Pasgeleden heb ik Hebban ontdekt. Ik had al veel over deze boekenwebsite gelezen, maar was er nog nooit aan toe gekomen om er eens een kijkje te nemen. Dat heb ik nu wel gedaan. Tot mijn verrassing kwam ik erachter dat mijn boeken op deze website vermeld staan. Ik heb me meteen aangemeld en ben gaan rondneuzen. Er worden boeken gerecenseerd en aanbevolen. Je kunt schrijvers en lezers volgen. Een soort facebook voor boekenwurmen zogezegd. Ik – als enigszins digibeet – snap er nog niet alles van, maar langzamerhand komt het wel een beetje. Mocht je zin hebben me te volgen, ga dan naar Hebban.nl, meld je aan en zoek me op.

Dan heb je nog Goodreads. Dat is Hebban in het Engels. Net als Hebban is het in eerste instantie best een gepuzzel om erachter te komen wat je er nu precies mee kunt en hoe het werkt, maar als je dat eenmaal in de gaten hebt is het vooral leuk. Ook hier heb ik een profiel en kun je me volgen.

Op beide sites kun je je aanmelden voor een Reading Challenge. Je geeft dan aan hoeveel boeken je wilt gaan lezen dit jaar. Een uitdaging voor jezelf, je hoeft er niets mee, maar het is bedoeld als stimulans om te blijven lezen.

Tot slot hebben we nog Boekenlezen.nl, waar ik ook een profiel heb, maar voorlopig vind ik deze website de minst gebruikersvriendelijke.

Wat leveren deze sites me op? Naast vermaak ook inspiratie. Na een lange tijd van een soort van schrijversblok, heb ik weer zin in het schrijven van een kort verhaal. Daarnaast moet mijn derde thriller natuurlijk nodig uit de mottenballen en ook daaraan ga ik hard werken.

Ik probeer je op de hoogte te houden van alles wat er omtrent mijn schrijversactiviteiten gebeurt. Dat is de ene keer wat meer dan de andere, maar na een vrij lange tijd van stilzwijgen zal ik weer wat meer lawaai gaan maken. Ook voor Moordtocht en Geschopt. Beide boeken zijn nog steeds te bestellen via Bol.com en Kobo.

comments powered by Disqus