Mijn boeken bestelt u eenvoudig

bij Bol.com

of

boekhandel
Riemer Barth,
Woldstraat 5
in Meppel


ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31‘De dreun kwam volledig onverwacht. Ik schoot naar voren en de veiligheidsriem sneed in mijn schouder. ‘Wat was dat?’ hoorde ik mezelf schreeuwen. Alles leek op dat moment tegelijk te gebeuren. Nog een schok die door de auto heenging, David die met zijn hoofd tegen het zijraam smakte, heel hard vloekte en het gaspedaal hard intrapte en uit alle macht aan het stuur rukte. De auto schoot zo hard naar voren dat ik in de rugleuning geduwd werd.’


Moordtocht, een vlucht, die begint als een reis naar het onbekende wordt al snel een ware beproeving waarin bedreiging, ontvoering en zelfs moord niet geschuwd wordt. De 27-jarige Chay verlaat haar huis in Los Angeles en gaat op zoek naar antwoorden. Onderweg strandt ze met haar auto en komt vast te zitten in een kleine stad in de bergen. Daar gebeuren vreemde dingen. Een jonge vrouw is verdwenen en niet veel later verdwijnt ook Wayne Turner, haar redder in nood. In eerste instantie lijken de gebeurtenissen niets met elkaar te maken te hebben, maar als Chay op onderzoek uitgaat en haar pad dat van de indiaanse privédetective David Lonebear kruist doet ze een aantal schokkende ontdekkingen. Wat hebben een twee jaar oude drievoudige moord en de verdwijning van de twee jonge mensen met elkaar te maken?

2e prijs Brave New Books 2014


Morgan Walking Elk, een Lakota indiaan en Vietnam veteraan, is in 1977 pas 25 jaar oud, maar heeft meer meegemaakt dan de meeste mensen in een heel leven. Getekend door dat leven bouwde hij een muur om zich heen en slechts een paar mensen kennen hem echt. Eindelijk heeft hij zijn leven weer een beetje op de rails. Hij is van de drank af, studeert, heeft een bijbaan en leidt een saai leven. Studeren, werken, basketbal. Hij bemoeit zich met niemand. Vrienden heeft hij niet. Dan wordt hij aangesproken door een meisje dat beweert dat zijn ex-vriendin Charlene zwanger van hem is. Ondanks dat hij niet zit te wachten op kinderen besluit hij zijn verantwoordelijkheid te nemen en gaat op zoek naar Charlene. Ze heeft echter heel andere plannen en daar past hij niet in. Zijn rustige, saaie leven wordt op zijn kop gezet als hij besluit te vechten voor zijn rechten als toekomstig vader. Opeens stapelen de problemen zich op en is er van zijn rustige leventje geen spoor meer. Zijn baas stuurt hem de laan uit. Hij gaat verhaal halen, maar is er getuige van dat de man wordt neergeschoten. Is hij zijn leven nog zeker? En waarom lijkt zijn verleden hem opnieuw in te halen?

"Geschopt, een spannend verhaal, je wilt weten hoe Morgan uit de misère komt, maar het wordt steeds erger. Verrassend hoe beeldend de denk/leefwereld van een jonge jongen is beschreven. Het is filmisch en je wilt weten hoe het afloopt. Goed uitgewerkt hoe zijn trauma in zijn dromen vervlochten raakt met de werkelijkheid. Wel af en toe te veel details en sommigen van ons vonden dat er wel erg veel geweld in zat." (boekenclub Woerden, jury Brave New Books prijs 2014).