Mijn boeken bestelt u eenvoudig

bij Bol.com

of

boekhandel
Riemer Barth,
Woldstraat 5
in Meppel


ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Maandag 14 mei 2018

Dat schreef ik in mijn vorige blog. En dat wekte natuurlijk nieuwsgierigheid. Ik zal een tipje van de sluier oplichten. Naast de activiteiten van ons schrijverscollectief Lees! staan er ook dingen te gebeuren in mijn persoonlijke leven. Natuurlijk ben ik nog steeds bezig met mijn derde boek. Vanwege allerlei gebeurtenissen in mijn leven is het schrijven daarvan een beetje op een laag pitje komen te staan en ik hoop dat ik binnenkort weer kan melden dat het voorspoedig verloopt. Daarover later meer.

Op dit moment staat mijn leven in het teken van een carrièreswitch. Daar hoort voor mij een nieuwe studie bij. Ik heb besloten om me te gaan storten op een opleiding tot docent Nederlands. Nu moet ik daarvoor eerst toelatingsexamen doen, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Zo heb ik al een studiekeuzecheck gedaan, waarbij ik onder andere een beschouwing moest schrijven. En weer ontdekte ik hoe leuk ik schrijven en bezig zijn met de Nederlandse taal vind. Mijn omgeving is enthousiast over mijn plannen en staat volledig achter me. Zelf ben ik ook blij met mijn stap. Of en hoe het gaat lukken zullen we gaan zien. Voorlopig richt ik me op het examen, dat ik op 30 mei ga afleggen.

Ik heb me ingeschreven voor de opleiding, een studentenkaart aangevraagd en een pasfoto ingestuurd. Ook heb ik een examenbundel Nederlands op VWO niveau aangeschaft. Mijn arbeidzame leven ligt al voor een groot deel achter me, maar als dit allemaal gaat lukken ga ik er de laatste jaren iets moois van maken. Tenslotte moet ik nog minstens tien jaar werken.