Mijn boeken bestelt u eenvoudig

bij Bol.com

of

boekhandel
Riemer Barth,
Woldstraat 5
in Meppel


ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Zondag 18 juni 2017


Het zit er alweer op. Drie zaterdagen ben ik naar Brabant afgereisd, om daar, samen met mijn Lees!-collega’s Jos Kremers, Tessy Zaan en Ursula Visser onze boeken te promoten. Dat afreizen ging elke week via Arnhem, waar ik Ursula oppikte bij het station. Dat ik de weg niet goed wist – zelfs met google maps ging het regelmatig mis – resulteerde in het meepakken van een aantal busbanen. Ursula heeft me verschrikkelijk uitgelachen toen ze me aan zag komen bij het station in Arnhem. In plaats van de weg reed ik op de busbaan. En dat was niet de eerste die ik die dag genomen had. Zonder het in de gaten te hebben had ik vlak daarvoor ook al een verwonderde blik gevangen van een buschauffeur, die waarschijnlijk gedacht heeft, ‘weer zo’n suffe muts in een rood scheurijzertje dat de weg niet weet’. En inderdaad, ik had geen idee. Maar we zijn in Oss beland, waar we Jos ontdekten op de parkeerplaats, vlakbij de boekhandel (hoopten we). Hij wist gelukkig de weg en bepakt met boeken betraden we boekhandel nummer één, Derijks in Oss. Het was bloedheet die dag en de airco was dan ook een verademing.

De week daarna vertrokken we naar het echt diepe zuiden, nl. Helmond. Jos zijn thuishaven. Ook hier werden we hartelijk ontvangen bij de Ganzenveer. Opnieuw leuke gesprekken, interessante . en gezellige momenten. Deze keer geen bloedhitte, wel een paar fikse buien.

De derde zaterdag was Veghel aan de beurt. Boekhandel Schellen had voor een buitengebeuren gezorgd. Voor de derde keer op rij een hartelijke ontvangst, prachtig weer en leuk publiek. Weer waren er interessante ontmoetingen met een zeer divers publiek. Tussen de middag werden we onthaald met heerlijke broodjes.

In alle boekhandels zijn we warm onthaald en we kijken dan ook terug op een geslaagde tour, die in het najaar zeker een vervolg krijgt. We gaan een ander deel van het land onveilig maken met onze promotie. Lees! Editie 1, onze bundel met korte verhalen, gaat weer mee. We hopen op een net zo succesvol en vooral inspirerend vervolg op ons Brabantse avontuur.