Mijn boeken bestelt u eenvoudig

bij Bol.com

of

boekhandel
Riemer Barth,
Woldstraat 5
in Meppel


 Wuite, Wichtertje Zwaantje, e.v. Haadsma, Feije. Dat staat op mijn officiƫle papieren. Wilma, zo word ik genoemd. Ik ben geboren in 1960. Sinds een aantal jaren woon ik in Zwolle, samen met voornoemde man Feije en hond Mick. Hiervoor hebben we samen met onze drie dochters het hele land door gezworven, van Noord-Groningen tot Zeeland. Onze dochters zijn inmiddels het huis uit. Manlief zwerft tegenwoordig over de Nederlandse en Europese wateren, waardoor ik vaak alleen ben.
Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik verhalen verzon. Ze vlogen me gewoon aan. Als klein meisje maakte ik al verhalen van dingen die ik meemaakte. Meestal met een bekende in de hoofdrol. Een soort fanfiction dus, maar dan anders. Ik heb het even opgezocht. Het heet officieel RPF, Real Person Fiction. Wist ik veel? Het gebeurde gewoon. En ik werd er blij van.
Dat gevoel heb ik nog steeds. Ik word blij van mijn eigen fantasie. En als ik het opschrijf en het goed uit de verf (inkt) komt word ik nog blijer. En het blijst word ik ervan als mijn werk dan ook nog uitgegeven wordt.
Naast het schrijven word ik ook erg gelukkig van goede muziek. Dat is natuurlijk subjectief, maar een lekkere rockbeat kan ik wel waarderen. En natuurlijk The Eagles, mensen die me wat beter kennen weten wat deze band voor mij betekent. Om het plaatje compleet te maken, ik heb een fulltime baan bij het COA. Iedere dag is anders en ik geniet ervan. Gelukkig is stilzitten niet mijn sterkste kant.